Kasap papağanı sadece kilosu 22 bin liradan satılan eti yiyor.
izmirTorbalı’da, Japon Kobe sığırlarındanElde edilen wagyuEtinin kilosunu 22 bin liraya satan kasap Mehmet Günbey papağanı aldı. AyazO da bu etle beslenir.
Öyle ki papağan Frost, olağan et uzatıldığında gagasıyla o eti fırlatır, sadece Wagyu eti yer. Günbey, ” Papağanımız Ayaz’ın bu ete olan hassasiyetini tesadüfen fark ettik. Normal et yemiyor ama Wagyu’ya et verdiğimizde yiyor. Normal eti gagasıyla fırlatıyor ama 22 bin liralık ete doyamıyor. Bu eti kendimiz yemiyoruz ama papağanlarımıza yediriyoruz. Zaten çok et yiyebilen bir hayvan değil. Ve çok tatlı olduğu için buna katlandık.”söz konusu.
‘Yüksek gelirliler alıyor’
Kobe sığırını kendilerinin yetiştirdiklerini anlatan Günbey, ” Hayvanın özelliği, yüksek güçlü yemlerle, gerilimsiz bir ortamda ve özel masaj teknikleriyle büyütülmesidir. Gelir düzeyi yüksek ve dünyaca ünlü kişiler bu eti satın alıyor. Amerika, Dubai, Katar gibi ülkelerden gelen müşteriler bu eti daha çok tercih ediyor. Önümüzdeki hafta 45 bin TL ağırlığında bir et parçası daha piyasaya süreceğiz. Yağ içeriği ne kadar yüksek olursa, tat o kadar yüksek ve fiyat o kadar yüksek olur. Ayrıca kasabımızda kilosu 1.500 liradan başlayıp 7.500 liraya kadar etlerimiz mevcuttur. Ama hem en ucuz eti hem de en değerli eti satıyoruz. Kuşbaşı kıymanın kilosunu da 198 liradan veriyoruz.’ sözlerini sarf etti.